Sluit
Sluit
Contacteer ons

Stuur ons een bericht

Hartelijk dank
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Sluit
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.

PaxFamilia verenigt 3 ondernemers, een bank en een familie om de WealthTech-referentie in Europa te worden

par
door
deur
Stefanie Sleutelmeulen
le
op
op
27 april 2021

GuiSquare, de WealthTech achter het vermogensplanningsplatform PaxFamilia, rondde recent een financieringsronde van 1,4 miljoen euro af. Het doel van die fondsenwerving? De groei van het bedrijf versnellen en het aantal vermogensadviseurs dat hun cliënten digitaal bijstaat uitbreiden.

Het is de familie van Arnoud de Pret en BNP Paribas Fortis, de vertrouwde aandeelhouder van GuiSquare, die aan het hoofd stonden van de afgesloten financieringsronde. Dankzij de kapitaalverhoging beschikt de Brusselse start-up over de nodige middelen om haar hoofdmissie te realiseren: van PaxFamilia het referentieplatform maken in vermogensbeheer voor Europese families en hun adviseurs.

“We lanceerden PaxFamilia op de markt in 2018 en sindsdien maken al meer dan 17.000 Europese gezinnen via hun adviseurs gebruik van het platform. In 2020 slaagden we er bovendien in om met 21 teamleden het break-evenpoint te bereiken. We zijn dan ook erg trots op wat we de afgelopen drie jaar gerealiseerd hebben. Dankzij de recente fondsenwerving kunnen we blijven investeren in ons platform en de groei ervan versnellen. We streven ernaar om onze oplossing aan te bieden aan een bredere waaier van adviseurs om zo het gebruiksgemak voor families te verhogen”

aldus Guillaume Desclée, CEO en medeoprichter van GuiSquare.

De oprichters van GuiSquare blijven meerderheidsaandeelhouders en staan zo garant voor de ondernemingsgeest en onafhankelijkheid van de onderneming. De komst van een familieaandeelhouder bekrachtigt dan weer de ambitie om van PaxFamilia een platform te maken waarop de behoeften van families centraal staan.

“Successie- en vermogensplanning heeft ons altijd erg geboeid en we zijn dan ook verheugd om samen met de drie oprichters van PaxFamilia en BNP Paribas Fortis onze schouders te zetten onder dit project. PaxFamilia brengt niet alleen een revolutie teweeg in de manier waarop mensen hun vermogensgegevens kunnen raadplegen, maar ook in de relatie die ze hebben met hun adviseurs. We zijn ervan overtuigd dat PaxFamilia beantwoordt aan de reële behoefte aan een digitaal vermogenspaspoort, iets wat in de toekomst de standaard zou moeten worden”

aldus Valentine de Pret, nieuwe voorzitster van de raad van bestuur van GuiSquare.

Daarnaast bewijst het hernieuwde vertrouwen van BNP Paribas Fortis als betrokken aandeelhouder en pionierende klant de kracht en betrouwbaarheid van de digitale oplossing.

“BNP Paribas Fortis is al sinds 2018 aandeelhouder van GuiSquare. Zo willen we enerzijds het management van GuiSquare bijstaan om te beantwoorden aan de sterk gereglementeerde vereisten van de bankensector. Anderzijds willen we op die manier de weg naar een digitaal vermogensbeheer voor onze cliënten verrijken”,

legt StéphaneVermeire uit, General Manager Private Banking & Wealth Management bij BNPParibas Fortis. "Dankzij de dynamische, flexibele en veilige tools voldoet PaxFamilia aan onze behoeften op het gebied van vermogensplanning. Door GuiSquare te steunen in zijn groei, garandeert BNP Paribas Fortis een duurzame toekomst voor PaxFamilia.

 De volgende stap voor PaxFamilia is om zich op grotere schaal te ontplooien als referentieplatform in vermogensbeheer voor alle financiële adviseurs: banken, Big Four, family offices, asset managers, accountants en andere vermogensbeheerders in de Benelux en Frankrijk.

Om die missie te bereiken zullen de drie dienstenniveaus van het platform verder ontwikkeld worden:

  • een geïntegreerd en veilig beheer van klantengegevens:
  • een kant- en klare klanteninterface;
  • tools waarmee adviseurs hun cliënten op maat gemaakte ondersteuning kunnen bieden.
Door op "Alle cookies accepteren" te klikken , gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.