Sluit
Sluit
Contacteer ons

Stuur ons een bericht

Hartelijk dank
We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Sluit
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.

Het PaxFamilia-platform wordt ISO 27001-gecertificeerd en voldoet zo aan de hoogste norm van informatiebeveiliging

door
deur
par
Stefanie Sleutelmeulen
op
op
le
12.4.2022
Het PaxFamilia-platform wordt ISO 27001-gecertificeerd en voldoet zo aan de hoogste norm van informatiebeveiliging

Brussel, 8 maart 2022. Begin 2022 behaalde GuiSquare, de onderneming achter het vermogensbeheerplatform PaxFamilia het ISO 27001-certificaat.

Met dat certificaat, dat de hoogste standaard op het gebied van informatiebeveiliging vertegenwoordigt, toont de onderneming dat ze zich 100% inzet om de gegevens van haar gebruikers zo goed mogelijk te beschermen.

Om het ISO 27001-certificaat te behalen ging GuiSquare nog verder in de ontwikkeling van haar managementsysteem voor informatiebeveiliging. De onderneming implementeerde een uitgebreide set documentatie en processen en liet die beoordelen tijdens grondige interne en externe audits. 

Data en vertrouwen vormen de kern van PaxFamilia

Met een snel groeiend klantenbestand en steeds grotere ondernemingen die gebruik maken van PaxFamilia voor hun vermogensbeheeractiviteiten, was het behalen van het ISO 27001-certificaat een logische stap voor GuiSquare. Toch was het vertrouwen dat de gebruikers stellen in het PaxFamilia-platform een minstens even grote stimulans om te voldoen aan de hoogste veiligheidsnorm.

“PaxFamilia is een platform waarop gebruikers hun vermogensinformatie opslaan. Gegevens en de beveiliging ervan staan dan ook centraal voor ons. Het is van essentieel belang dat onze gebruikers vertrouwen hebben in het platform en zich veilig voelen om er hun gevoelige informatie op te bewaren. Hoewel dat altijd al een van onze belangrijkste aandachtspunten is geweest, willen we adviseurs en hun klanten nog meer geruststellen met ISO 27001 door te bewijzen dat we hun gegevens op de best mogelijke manier beschermen”, aldus Guillaume de Monie, CTO en mede-oprichter van PaxFamilia.

Een continu proces waarbij het hele team betrokken is

Ondanks de belangrijke vereisten om het ISO 27001-certificaat te behalen en het kleine team van PaxFamilia, behaalde de onderneming de accreditatie in recordtijd. Gorka Popoff Sanz, Legal & Compliance Officer en ISO-coördinator, leidde het hele proces van begin tot eind:

“We begonnen het proces in het eerste kwartaal van 2021 en slaagden erin de certificering te behalen aan het eind van datzelfde jaar. We hebben ook een expert in het domein aan boord gehaald omdat we een documentatie wouden opstellen die PaxFamilia volledig vertegenwoordigt en waarmee we nog meer zouden bereiken. Om ISO 27001 te behalen en de norm te handhaven moet het hele team actief betrokken en geëngageerd zijn, het houdt iedereen verantwoordelijk.”

Lees meer over de veiligheidsmaatregelen van PaxFamilia op deze pagina.

Door op "Alle cookies accepteren" te klikken , gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie.